Sposób przygotowania:
● Kurki rozmrażamy.
● Większe grzyby przekrawamy na pół.
● Polędwicę kroimy w plastry.
● Plastry polędwicy smarujemy marynatą z oliwy z oliwek majeranku, czosnku, papryki, jałowca, soli i pieprzu.
● Mięso w marynacie odstawiamy na kilka godzin.
● Gotowe polędwiczki smażymy na oliwie z dodatkiem klarowanego masła.
● Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy 1 szklanką wody.
● Dusimy przez około 20 minut.
● Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle klarowanym do czasu, aż się zeszkli.
● Do podsmażonej cebuli dodajemy kostkę rosołową i kurki.
● Dokładnie mieszamy i smażymy przez kilka minut.
● Usmażone kurki dodajemy do duszonej polędwicy.
● Nieobrane ziemniaki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.