Lekko, zwiewnie, przezroczyście Jakuba Bartnika (Warszawa)

Lekko, zwiewnie, przezroczyście
Lekko, zwiewnie, przezroczyście

Sposób przygotowania:

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w grube plastry.
  • W garnku rozgrzewamy oliwę.
  • Wrzucamy pokrojoną pietruszkę i dusimy przez 5 minut.
  • Gruszkę kroimy w ćwiartki i dodajemy do pietruszki.
  • Dusimy przez 10 minut.
  • Pietruszkę i gruszki zalewamy bulionem.
  • Garnek przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
  • Na suchej patelni prażymy migdały.
  • Do ugotowanej pietruszki i gruszki wlewamy mleko i blendujemy.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Krem podajemy w miseczkach i posypujemy migdałami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości