Legalny oszust Karoliny i Adama (Warszawa)

Legalny oszust
Legalny oszust

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na spód łączymy i dokładnie mieszamy.
    • Powstałe ciasto umieszczamy w tortownicy.
      • Spód powinien mieć 4 milimetry grubości.
        • Przygotowany w tortownicy spód wkładamy do zamrażalnika.
          • Dynię Hokkaido kroimy i usuwamy pestki.
            • Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
              • Dynię pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez około 20 minut.
                • Upieczoną dynię studzimy.
                  • Kawałki dyni blendujemy
                    • W garnku rozpuszczamy olej kokosowy.
                      • Dodajemy kakao, cynamon oraz sól
                        • Dokładnie mieszamy.
                          • Dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i mus z dyni.
                            • Mieszamy, aby powstała jednolita masa.
                              • Powstałą masę studzimy.
                                • Spód tarty wyjmujemy z zamrażalnika.
                                  • Na spód wykładamy na niego dżem oraz mus dyniowo-czekoladowy.
                                    • Deser dekorujemy ulubionymi owocami i wiórkami kokosowymi.
                                      • Wstawiamy do lodówki na 40 minut.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości