Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na spód łączymy i dokładnie mieszamy.
- Powstałe ciasto umieszczamy w tortownicy.
- Spód powinien mieć 4 milimetry grubości.
- Przygotowany w tortownicy spód wkładamy do zamrażalnika.
- Dynię Hokkaido kroimy i usuwamy pestki.
- Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- Dynię pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez około 20 minut.
- Upieczoną dynię studzimy.
- Kawałki dyni blendujemy
- W garnku rozpuszczamy olej kokosowy.
- Dodajemy kakao, cynamon oraz sól
- Dokładnie mieszamy.
- Dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i mus z dyni.
- Mieszamy, aby powstała jednolita masa.
- Powstałą masę studzimy.
- Spód tarty wyjmujemy z zamrażalnika.
- Na spód wykładamy na niego dżem oraz mus dyniowo-czekoladowy.
- Deser dekorujemy ulubionymi owocami i wiórkami kokosowymi.
- Wstawiamy do lodówki na 40 minut.
podziel się: