Legalny oszust Karoliny i Adama (Warszawa)

Legalny oszust
Legalny oszust

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na spód łączymy i dokładnie mieszamy.
  • Powstałe ciasto umieszczamy w tortownicy.
  • Spód powinien mieć 4 milimetry grubości.
  • Przygotowany w tortownicy spód wkładamy do zamrażalnika.
  • Dynię Hokkaido kroimy i usuwamy pestki.
  • Kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Dynię pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez około 20 minut.
  • Upieczoną dynię studzimy.
  • Kawałki dyni blendujemy
  • W garnku rozpuszczamy olej kokosowy.
  • Dodajemy kakao, cynamon oraz sól
  • Dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i mus z dyni.
  • Mieszamy, aby powstała jednolita masa.
  • Powstałą masę studzimy.
  • Spód tarty wyjmujemy z zamrażalnika.
  • Na spód wykładamy na niego dżem oraz mus dyniowo-czekoladowy.
  • Deser dekorujemy ulubionymi owocami i wiórkami kokosowymi.
  • Wstawiamy do lodówki na 40 minut.
podziel się:

Pozostałe wiadomości