„Łapy precz, kobieto!” Justyna Salwin

Łapy precz, kobieto!
Łapy precz, kobieto!

Sposób wykonania:

  • Oddzielamy skórę łososia od mięsa.
  • Wyrzucamy skórę, a mięso bardzo drobno siekamy i przekładamy do miseczki.
  • Siekamy szczypiorek i wsypujemy do łososia.
  • Doprawiamy olejem sezamowym, sosem sojowym i małą łyżeczką pasty z papryk.
  • Na koniec skrapiamy całość sokiem z cytryny.
  • Wrzucamy ziarna sezamu na suchą, nieco rozgrzaną patelnię. Prażymy je, ciągle przewracając by nie dopuścić do przypalenia.

Sałatka

  • Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, kiełki i dodajemy papryczkę. Smażymy około 3 minut.
  • Przenosimy całość do miseczki i dodajemy pokrojone w kostkę avocado i pomidorki cherry.
  • Całość skrapiamy sokiem z cytryny i miodem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości