Kurczak w ponczo Wioli i Adama (Warszawa)

Kurczak w ponczo
Kurczak w ponczo

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w plastry.
  • Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Na plastrach mięsa układamy pokrojone w paski papryki.
  • Rolujemy i owijamy plastrami boczku.
  • Powstałe roladki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 °C przez około 25 minut.
  • Do miski wrzucamy fasolę.
  • Dodajemy dwie łyżki oliwy i odrobinę soli, pieprzu i czosnku.
  • Blendujemy.
  • Pomidory i awokado kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w drobne paski.
  • Dokładnie mieszamy i polewamy oliwą.
  • Roladki z kurczaka podajemy z fasolowym puree i sałatką z awokado.
podziel się:

Pozostałe wiadomości