Kurczak bez obaw Adama Białczyka (Bielsko-Biała)

Kurczak bez obaw
Kurczak bez obaw

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka zalewamy olejem i przyprawami. (pieprz, przyprawa do kurczaka zbiór ziół, oregano, papryka, przyprawa do grilla).
  • Następnie wszystko dajemy na rozgrzaną patelnie i zalewamy whisky. Flambirujemy długo aż wypali się alkohol następnie smażymy tak by kurczak tylko się ściął.
  • To wszystko podajemy z rukolą i roszponką z espumą grzybową.

Sposób przygotowania espumy:

  • Cebule i grzyby kroisz w kostkę, cebulę smażysz na maśle, jak się zrumieni dodajesz grzyby. Chwilę smażysz, następnie zalewasz winem, czekasz aż trochę odparuje, wlewasz śmietanę.
  • Chwilę gotujesz, doprawiasz sola i pieprzem, blindujesz, przecierasz przez sitko i wlewasz w syfon.
podziel się:

Pozostałe wiadomości