Mięso - Sposób przygotowania:
- Mięso nacieramy ziołami, papryką, chili, solą i pieprzem.
- Przyprawione mięso nacieramy olejem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
- Zimny rostbef smażymy na patelni z każdej strony przez około 3 minuty.
- Podsmażone mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 12 minut.
- Upieczony rostbef odstawiamy do ostudzenia, a następnie wkładamy do lodówki, aby całkowicie się schłodził.
- Przed podaniem mięso kroimy w średniej grubości plastry.
Sosy - Sposób przygotowania:
- Pierwszy sos przygotowujemy mieszając serek kozi z dwiema łyżkami konfitury z żurawiny.
- Drugi sos przygotowujemy podsmażając najpierw pokrojoną w cienkie plastry cebulę.
- Cebulę dusimy, aż stanie się przeźroczysta i miękka.
- Opakowanie serka koziego mieszamy z dwoma łyżkami konfitury z żurawiny.
- Do podsmażonej dodajemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści.
- Dodajemy wino, ocet i gotujemy, aż sos będzie miał lepką konsystencję.
- Sos doprawiamy solą, szczyptą chili oraz odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
- Trzeci sos przygotowujemy z posiekanych ogórków i grzybów.
- Do ogórków i grzybów dodajemy majonez i mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się: