Krwisty pojedynek Igi Majtyki (Wrocław)

Krwisty pojedynek
Krwisty pojedynek

Mięso - Sposób przygotowania:

  • Mięso nacieramy ziołami, papryką, chili, solą i pieprzem.
  • Przyprawione mięso nacieramy olejem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  • Zimny rostbef smażymy na patelni z każdej strony przez około 3 minuty.
  • Podsmażone mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 12 minut.
  • Upieczony rostbef odstawiamy do ostudzenia, a następnie wkładamy do lodówki, aby całkowicie się schłodził.
  • Przed podaniem mięso kroimy w średniej grubości plastry.

Sosy - Sposób przygotowania:

  • Pierwszy sos przygotowujemy mieszając serek kozi z dwiema łyżkami konfitury z żurawiny.
  • Drugi sos przygotowujemy podsmażając najpierw pokrojoną w cienkie plastry cebulę.
  • Cebulę dusimy, aż stanie się przeźroczysta i miękka.
  • Opakowanie serka koziego mieszamy z dwoma łyżkami konfitury z żurawiny.
  • Do podsmażonej dodajemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści.
  • Dodajemy wino, ocet i gotujemy, aż sos będzie miał lepką konsystencję.
  • Sos doprawiamy solą, szczyptą chili oraz odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  • Trzeci sos przygotowujemy z posiekanych ogórków i grzybów.
  • Do ogórków i grzybów dodajemy majonez i mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości