Krwawe ciała na zielonej łące Igi Sadowskiej (Poznań)

Krwawe ciała
Krwawe ciała
Przystawka

Krwawe ciała na zielonej łące

Sposób przygotowania:

  • - Buraki zawijamy w folię i pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 150°C
  • - Buraki wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygną.
  • - Kroimy na bardzo cienkie plastry.
  • - Plastry układamy na talerzu ozdobionym rukolą i polewamy sosem balsamicznym.
  • - Przyprawiamy pieprzem.
  • - Posypujemy prażonymi pestkami słonecznika.
  • - Na koniec ozdabiamy niewielką ilością koziego sera.

Wołowe carpaccio:

Sposób przygotowania:

  • - Zamrożoną polędwicę kroimy w bardzo cienkie plastry
  • - Mięso układamy na rozłożonej na talerzu rukoli
  • - Wołowinę polewamy oliwą oraz sosem winegret i posypujemy parmezanem

Panini do carpaccio

Sposób przygotowania:

  • - W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże razem z cukrem oraz łyżką mąki.
  • - Odstawiamy na 15 minut, aż drożdże wyrosną.
  • - Przesianą mąkę z solą mieszamy z rozczynem drożdży i wyrabiamy ciasto.
  • - Gotowe ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę.
  • - Wyrabiamy kuleczki i pieczemy w temperaturze 200°C przez około 10-12 minut.
podziel się:

Pozostałe wiadomości