Królowa fal Pawła Stasiaka (Ikony lat 80-tych)

Królowa fal
Królowa fal

Sposób przygotowania:

  • Soczewicę wsypujemy do miski.
  • Zalewamy wodą i odstawiamy na klika godzin.
  • Namoczoną soczewicę gotujemy z niewielką ilością soli przez kilka minut.
  • Ugotowaną soczewicę oddcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
  • Po przestygnięciu soczewicę blendujemy.
  • W trakcie blendowania dodajemy 10 oliwek, 10 kaparów, 4 płaty smażonej papryki i 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
  • Doprawiamy pieprzem i solą.
  • Pod koniec blendowania dodajemy posiekaną pietruszkę.
  • Cykorie myjemy i odkrawamy końcówkę od strony korzenia
  • Przygotowujemy łódeczki z liści cykorii.
  • Łódeczki wypełniamy przygotowaną wcześniej pastą z soczewicy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości