Król disco Justyny Mosiej (Białystok)

Król disco
Król disco

Ciasto - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Margarynę, jajka, żółtka, cukier waniliowy i pół szklanki śmietany miksujemy na jednolitą masę.
  • Sodę rozpuszczoną w drugiej połowie szklanki śmietany.
  • Do masy dodajemy mąkę i rozpuszczoną sodę.
  • Całość mieszamy i ugniatamy.
  • Ciasto dzielimy na 10 równych części.
  • Każdą część ciasta cienko rozwałkowujemy.
  • Ciasto pieczemy w dużej tortownicy w temperaturze 200°C na lekko złoty kolor.

Masa - Sposób przygotowania:

  • Łączymy wszystkie składniki i ubijamy na sztywną masę.
  • Przekładamy placki dość obficie smarując masą.
  • Wierzch posypujemy tartą czekoladą i prażonymi migdałami.
  • Gotowe ciasto pozostawiamy w temperaturze pokojowej na kilka godzin.
podziel się:

Pozostałe wiadomości