Kremowe cycuszki Igi Majtyki (Wrocław)

Kremowe cycuszki
Kremowe cycuszki

Sposób przygotowania:

  • Kremówkę, mleko oraz cukier gotujemy na bardzo małym ogniu.
  • Laskę wanilii przekrawamy na pół i wyjmujemy nasiona i dodajemy do podgrzanego mleka i śmietanki
  • Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie
  • Gdy żelatyna napęcznieje, dodajemy do gorącego mleka i śmietanki
  • Bardzo dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
  • Powstałą masę studzimy i przekładamy do foremek.
  • Foremki z deserem wkładamy do lodówki na 2 godziny.
  • Gotowy deser przekładamy na talerz.
  • Czubek deseru dekorujemy owocem jagody i listkami mięty.
  • Mango miksujemy z miętą i podjemy w sosjerce.
  • W drugiej sosjerce podajemy syrop klonowy
podziel się:

Pozostałe wiadomości