Korn Łukasza Ociepy (Warszawa)

Korn
Korn

Sposób przygotowania:

● Siemię lniane i otręby mielimy.

● Do miski wsypujemy sypkie składniki.

● Dodajemy składniki mokre i przyprawy.

● Całość ucieramy za pomocą trzepaczki do uzyskania konsystencji ciasta na na naleśniki.

● Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni i dodajemy do ciasta.

● Placki smażymy z obu stron. pod przykryciem obustronnie.

Pasta

● Suszone pomidory i żurawinę namaczamy.

● Czerwoną soczewicę płuczemy.

● W rondlu zagotowujemy wodę.

● Do gotującej się wody wrzucamy soczewicę.

● Dodajemy suszone pomidory i żurawinę.

● Dodajemy szczyptę soli, kilka kropel soku z cytryny oraz szczyptę rozmarynu.

● Ugotowaną soczewicę odsączamy z wody.

● Dodajemy odrobinę oliwy i zimnej wody.

● Blendujemy i odstawiamy do schłodzenia.

● Brokuł parzymy.

● Czerwoną paprykę i szczypior szatkujemy.

● Placki smarujemy pastą z czerwonej soczewicy.

● Podajemy ze sparzonym brokułem oraz papryką i szczypiorem.

Danie posypujemy sezamem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości