Kolorowa codzienność Lesława Charlińskiego (Poznań)

Kolorowa codzienność
Kolorowa codzienność

Sposób przygotowania:

  • Nieobrane ziemniaki myjemy i gotujemy.
  • Marchwie, pietruszki, por i seler kroimy w cienkie paski.
  • Na folię aluminiową kładziemy pokrojone w paski warzywa, posypujemy solą i pieprzem i układamy gałązkę kolendry.
  • Filet z łososia i filet z soli kroimy na cztery części.
  • Na warzywach układamy kawałki ryb, najpierw łososia, a na wierz solę.
  • Ponownie doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na wierzchu umieszczamy niewielką ilość masła.
  • Obok każdej części ryb układamy jedną cebulkę dymkę i ćwiartkę limonki.
  • Zawijamy szczelnie folię.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.
  • Na patelni roztapiamy masło.
  • Ugotowane ziemniaki kroimy na pół
  • Ziemniaki wrzucamy na rozgrzane masło.
  • Dodajemy pokrojony czosnek oraz koperek i blanszujemy .
  • Upieczoną rybę wykładamy na talerz, obok kładziemy ziemniaki.
  • Ozdabiamy listkami bazylii.
podziel się:

Pozostałe wiadomości