Kokosowa fascynacja Magdy Tomaszewskiej (Białystok)

Kokosowa fascynacja
Kokosowa fascynacja

Sposób przygotowania:

● Polędwiczkę wieprzową solimy i posypujemy pieprzem.

● Olej kokosowy delikatnie rozpuszczamy i polewamy nim mięso.

● Mięso odstawiamy do lodówki na 3 godziny.

● Polędwiczkę obsmażamy przez chwilę na patelni.

● Podsmażone mięso pieczemy pod przykryciem w piekarnkiu w temperaturze 180 przez 20 minut.

● Upieczone mięso odstawiamy na 20 minut.

● W naczyniu żaroodpornym układamy obrane i pokrojone warzywa.

● Bataty kroimy w cienkie plastry i układamy z pozostałymi warzywami.

● Dodajemy 3 duże łyżki oleju kokosowego

● Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 30 minut..

podziel się:

Pozostałe wiadomości