„Klimat miasta” Kuba Łysiak

Klimat miasta
Klimat miasta

Sposób przygotowania:

Chlebowiec

  • Na dno naczynia żaroodpornego układamy pokrojoną w piórka cebulę, następnie na nią układamy chlebowiec.
  • Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty czosnek, sos Worcestershire i smarujemy dokładnie chlebowiec.
  • Zalewamy wszystko colą.
  • Tak przygotowany chlebowiec zostawiamy najlepiej na całą noc (lub dzień).
  • Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godziny w temperaturze 120°C.
  • Po upieczeniu możemy z łatwością oddzielić i porwać chlebowiec na drobne części.

Bułeczka Bao

  • Sproszkowane droższe umieszczamy w ciepłej kąpieli wodnej.
  • Mieszamy mąkę ryżową z cukrem i solą, dodajemy mleko, wodę, ocet i olej słonecznikowy.
  • Po chwili, dodajemy drożdże i mieszamy wszystkie składniki, następnie wyrabiamy ciasto.
  • Miskę z ciastem wstawiamy na 2h do piekarnika na 40°C.
  • Wyjmujemy ciasto, posypujemy je proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wyrabiamy.
  • Lepimy bułeczki, układamy je w naczyniu do gotowania na parze, następnie gotujemy przez kilkanaście minut.
podziel się:

Pozostałe wiadomości