Sposób przygotowania:
- Z warzyw i piersi kurczaka przygotowujemy rosół
- Marynujemy halibuta w oliwie i ziołach
- Gotujemy ziemniaki z korzeniem chrzanu
- Gotujemy bób z łodygami kopru
- Kroimy kapustę, boczek i koperek Boczek z kapustą smażymy na maśle, a następnie podlewamy bulionem
- Dodajemy kminek i podduszamy.
- Dodajemy obrany bób.
- Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kroimy kiszonego ogórka i cebulę.
- Podsmażamy na maśle, podlewam rosołem i chwilę gotuję
- Dodajemy śmietanę chwilę gotujemy i lekko doprawiamy
- Blendujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, chrzan, pieprz i trochę soli
- Ubijamy na gładkie puree.
- Puree formujemy w obręczy i pieczemy
- Halibuta pieczemy na blasze w temperaturze 180-200°C przez 15-20 minut
podziel się: