Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)

Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)
Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)

Sposób przygotowania:

  • Z warzyw i piersi kurczaka przygotowujemy rosół
  • Marynujemy halibuta w oliwie i ziołach
  • Gotujemy ziemniaki z korzeniem chrzanu
  • Gotujemy bób z łodygami kopru
  • Kroimy kapustę, boczek i koperek Boczek z kapustą smażymy na maśle, a następnie podlewamy bulionem
  • Dodajemy kminek i podduszamy.
  • Dodajemy obrany bób.
  • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kroimy kiszonego ogórka i cebulę.
  • Podsmażamy na maśle, podlewam rosołem i chwilę gotuję
  • Dodajemy śmietanę chwilę gotujemy i lekko doprawiamy
  • Blendujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, chrzan, pieprz i trochę soli
  • Ubijamy na gładkie puree.
  • Puree formujemy w obręczy i pieczemy
  • Halibuta pieczemy na blasze w temperaturze 180-200°C przez 15-20 minut
podziel się:

Pozostałe wiadomości