Kaczka w paczce Moniki Goździalskiej

Kaczka w paczce
Kaczka w paczce

Sposób przygotowania:

  • Z mąki, jaj oraz oliwy zagniatamy ciasto.
  • Dodajemy odrobinę wody i odstawiamy.
  • Kaczkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
  • Na drugiej patelni smażymy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy kaczkę.
  • Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
  • Na roztopionym maśle smażymy posiekane borowiki i dodajemy ją do kaczki i cebuli.
  • Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Gdy produkty na patelni ostygną, dodajemy ser ricotta.
  • Ciasto rozwałkowujemy na dwa, wąskie prostokąty.
  • Nakładamy farsz z kaczki co 2 centymetry i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta.
  • Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną bazylię i chwilkę mieszamy.
  • Ravioli gotujemy około 3 minuty od czasu wypłynięcia.
  • Gotowe ravioli polewamy masłem bazyliowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości