Sposób przygotowania:
- Z mąki, jaj oraz oliwy zagniatamy ciasto.
- Dodajemy odrobinę wody i odstawiamy.
- Kaczkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
- Na drugiej patelni smażymy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy kaczkę.
- Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
- Na roztopionym maśle smażymy posiekane borowiki i dodajemy ją do kaczki i cebuli.
- Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Gdy produkty na patelni ostygną, dodajemy ser ricotta.
- Ciasto rozwałkowujemy na dwa, wąskie prostokąty.
- Nakładamy farsz z kaczki co 2 centymetry i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta.
- Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną bazylię i chwilkę mieszamy.
- Ravioli gotujemy około 3 minuty od czasu wypłynięcia.
- Gotowe ravioli polewamy masłem bazyliowym.
podziel się: