Kaczka w paczce Moniki Goździalskiej

Kaczka w paczce
Kaczka w paczce

Sposób przygotowania:

  • Z mąki, jaj oraz oliwy zagniatamy ciasto.
    • Dodajemy odrobinę wody i odstawiamy.
      • Kaczkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
        • Na drugiej patelni smażymy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy kaczkę.
          • Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
            • Na roztopionym maśle smażymy posiekane borowiki i dodajemy ją do kaczki i cebuli.
              • Przyprawiamy solą i pieprzem.
                • Gdy produkty na patelni ostygną, dodajemy ser ricotta.
                  • Ciasto rozwałkowujemy na dwa, wąskie prostokąty.
                    • Nakładamy farsz z kaczki co 2 centymetry i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta.
                      • Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną bazylię i chwilkę mieszamy.
                        • Ravioli gotujemy około 3 minuty od czasu wypłynięcia.
                          • Gotowe ravioli polewamy masłem bazyliowym.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości