Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)

Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)
Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)

Sposób przygotowania:

  • Aby przygotować kruche ciasto zagniatamy mąkę, masło, jajka, sól i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
  • Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy i zapiekamy
  • Farsz mięsny przygotowujemy krojąc boczek i smażąc na patelni
  • Wątróbkę myjemy, suszymy i smażymy
  • Dodajemy cebulę i podsmażamy
  • Dodajemy 1 szklankę białego wina i dusimy
  • Kroimy i podduszamy jabłka i gruszki, do których dodajemy paprykę.
  • Blendujemy wątróbkę, dodajemy odrobinę śmietany i dodajemy jabłka oraz gruszki
  • Dodajemy zioła
  • Kroimy pierś z kurczaka i wrzucamy do miski
  • Dodajemy ubitą śmietanę i starty ser
  • Na zapieczone ciasto wkładamy masę z wątróbki, a na nią kurczaka z śmietaną i serem
  • Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
  • Farsz wegetariański przygotowujemy kroją papryki, bakłażana, cukinię
  • Warzywa marynujemy w oliwie z czosnkiem i ziołami.
  • Kroimy cebulę i kurki, a następne podsmażamy.
  • Na patelni grillujemy zamarynowane warzywa.
  • Mieszam mascarpone z serkiem kozim.
  • Na zapieczone ciasto wkładamy grillowane warzywa i kurki wymieszane z serkiem
  • Na górze układamy ser kozi
  • Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
podziel się:

Pozostałe wiadomości