Sposób przygotowania:
- Aby przygotować kruche ciasto zagniatamy mąkę, masło, jajka, sól i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
- Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy i zapiekamy
- Farsz mięsny przygotowujemy krojąc boczek i smażąc na patelni
- Wątróbkę myjemy, suszymy i smażymy
- Dodajemy cebulę i podsmażamy
- Dodajemy 1 szklankę białego wina i dusimy
- Kroimy i podduszamy jabłka i gruszki, do których dodajemy paprykę.
- Blendujemy wątróbkę, dodajemy odrobinę śmietany i dodajemy jabłka oraz gruszki
- Dodajemy zioła
- Kroimy pierś z kurczaka i wrzucamy do miski
- Dodajemy ubitą śmietanę i starty ser
- Na zapieczone ciasto wkładamy masę z wątróbki, a na nią kurczaka z śmietaną i serem
- Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
- Farsz wegetariański przygotowujemy kroją papryki, bakłażana, cukinię
- Warzywa marynujemy w oliwie z czosnkiem i ziołami.
- Kroimy cebulę i kurki, a następne podsmażamy.
- Na patelni grillujemy zamarynowane warzywa.
- Mieszam mascarpone z serkiem kozim.
- Na zapieczone ciasto wkładamy grillowane warzywa i kurki wymieszane z serkiem
- Na górze układamy ser kozi
- Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
podziel się: