Infantylna dżaga Danuty Begiedza (Słupsk)

Infantylna dżaga
Infantylna dżaga

Sposób przygotowania:

  • Zmielone mięso smażymy na klarowanym maśle
  • Dodajemy sól i pieprz według uznania
  • Pomidory parzymy i obieramy ze skóry
  • Obrane pomidory rozgniatamy i dodajemy do mięsa.
  • Dodajemy papryczki pepperoni i dusimy przez chwilę pod przykryciem.
  • Suszone pomidorki kroimy i dodajemy do mięsa.
  • Zagęszczamy śmietanką.
  • Gotowe farsz mięsny odstawiamy na bok.
  • Żółtka oddzielamy od białek
  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Do ubitych białek dodajemy żółtka.
  • Ubijając powoli dodajemy oregano.
  • Na rozgrzanej patelnię rozpuszczamy masło.
  • Gotowe ciasto na omleta wylewamy na patelnie i ścinamy z obu stron.
  • Gotowego omleta kładziemy na talerz, faszerujemy mięsem i zamykamy
  • Dekorujemy szatkowaną natką pietruszki i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
podziel się:

Pozostałe wiadomości