Sposób przygotowania:
- Zmielone mięso smażymy na klarowanym maśle
- Dodajemy sól i pieprz według uznania
- Pomidory parzymy i obieramy ze skóry
- Obrane pomidory rozgniatamy i dodajemy do mięsa.
- Dodajemy papryczki pepperoni i dusimy przez chwilę pod przykryciem.
- Suszone pomidorki kroimy i dodajemy do mięsa.
- Zagęszczamy śmietanką.
- Gotowe farsz mięsny odstawiamy na bok.
- Żółtka oddzielamy od białek
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Do ubitych białek dodajemy żółtka.
- Ubijając powoli dodajemy oregano.
- Na rozgrzanej patelnię rozpuszczamy masło.
- Gotowe ciasto na omleta wylewamy na patelnie i ścinamy z obu stron.
- Gotowego omleta kładziemy na talerz, faszerujemy mięsem i zamykamy
- Dekorujemy szatkowaną natką pietruszki i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
podziel się: