Sposób przygotowania:
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu.
- Jajko wbijamy do miski.
- Za pomocą łyżki mieszamy gotującą się wodę
- Wlewamy jajko.
- Gotujemy około 3 minut.
- Na patelni rozpuszczamy masło.
- Pieczywo podsmażamy na maśle i doprawiamy odrobiną czosnku.
- Awokado kroimy w plastry i umieszczamy na grzankach.
- Pomidorki koktajlowe wrzucamy do garnka ustawionego na ogniu.
- Chwilę obsmażamy.
- Dodajemy sól, pieprz i tymianek.
- Pod koniec smażenia dodajemy odrobinę masła.
Sos
- Żółtka ubijamy na parze z dodatkiem soku z cytryny.
- Dodajemy sól i pieprz.
- Masło roztapiamy i dodajemy do ubitych żółtek.
- Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolity sos.
- Jajka w koszulkach polewamy powstałym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
podziel się: