Hamburgery po aborygeńsku Karola Lewandowskiego (Wrocław)

Hamburgery po aborygeńsku
Hamburgery po aborygeńsku

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmujemy z zamrażalnika dzień wcześniej i rozmrażamy.
  • Rozmrożone mięso oprawiamy solą i pieprzem.
  • Grillujemy przez 5 minut z każdej strony.
  • Bułki opiekamy tak, aby były ciepłe i chrupiące.
  • Opieczone bułki przekrawamy wzdłuż na dwie części.
  • Łączymy miód, musztardę i majonez.
  • Powstałym sosem smarujemy bułki.
  • Na dolnej części bułki układamy sałatę.
  • Na sałacie układamy grillowane kawałki mięsa.
  • Smarujemy ketchupem i sosem.
  • Na wierzch układamy pokrojoną cebulę, ogórki i pomidory.
  • Przykrywamy druga połówką bułki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości