Hamburgery po aborygeńsku Karola Lewandowskiego (Wrocław)

Hamburgery po aborygeńsku
Hamburgery po aborygeńsku

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmujemy z zamrażalnika dzień wcześniej i rozmrażamy.
    • Rozmrożone mięso oprawiamy solą i pieprzem.
      • Grillujemy przez 5 minut z każdej strony.
        • Bułki opiekamy tak, aby były ciepłe i chrupiące.
          • Opieczone bułki przekrawamy wzdłuż na dwie części.
            • Łączymy miód, musztardę i majonez.
              • Powstałym sosem smarujemy bułki.
                • Na dolnej części bułki układamy sałatę.
                  • Na sałacie układamy grillowane kawałki mięsa.
                    • Smarujemy ketchupem i sosem.
                      • Na wierzch układamy pokrojoną cebulę, ogórki i pomidory.
                        • Przykrywamy druga połówką bułki.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości