Haluminacje parmeńskie Sebastiana Maliszewskiego (Warszawa)

Haluminacje parmeńskie
Haluminacje parmeńskie
Przystawka

Sposób przygotowania:

  • Makaron z cukinii wytaczamy na specjalnej tarce spiralnej.
  • Grillujemy na patelni.
  • Na drugiej patelni prażymy czosnek czosnek w oliwie, dodajemy pesto i mascarpone.
  • W ten sposób powstaje sos.
  • Plastry szynki parmeńskiej układamy na papierze i podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C, aż do uzyskania chrupkości.
  • Ser halloumi tniemy w długie paski i grillujemy na trzeciej patelni.
  • Przystawkę podajemy przyozdobioną tartym parmezanem i olejem z pestek dyni
  • Na wierzch posypujemy świeżą pietruszkę.

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki umieszczamy w termomiksie i miksujemy, aż powstanie jednolita, zwarta masa.
podziel się:

Pozostałe wiadomości