Haluminacje parmeńskie Sebastiana Maliszewskiego (Warszawa)

Haluminacje parmeńskie
Haluminacje parmeńskie
Przystawka

Sposób przygotowania:

  • Makaron z cukinii wytaczamy na specjalnej tarce spiralnej.
    • Grillujemy na patelni.
      • Na drugiej patelni prażymy czosnek czosnek w oliwie, dodajemy pesto i mascarpone.
        • W ten sposób powstaje sos.
          • Plastry szynki parmeńskiej układamy na papierze i podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C, aż do uzyskania chrupkości.
            • Ser halloumi tniemy w długie paski i grillujemy na trzeciej patelni.
              • Przystawkę podajemy przyozdobioną tartym parmezanem i olejem z pestek dyni
                • Na wierzch posypujemy świeżą pietruszkę.

                  Sposób przygotowania:

                  • Wszystkie składniki umieszczamy w termomiksie i miksujemy, aż powstanie jednolita, zwarta masa.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości