Gryczane pole Anny Bienias (Warszawa)

Gryczane pole
Gryczane pole

Sposób przygotowania:

● Gryczany makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

● Na oleju słonecznikowym podsmażamy pokrojony czosnek oraz chili.

● Bakłażana kroimy w kostkę.

● Bakłażana i brokuły dodajemy do podsmażonego czosnku z chilli i chwilę smażymy.

● Dodajemy mango pokrojone w kostkę, szpinak, cebulę pokrojoną w pióra.

● Na koniec wrzucamy ugotowany makaron.

● W małym rondlu podgrzewamy ocet ryżowy, melasę kokosową, imbir, chilli, sok z limonki oraz sól.

● Powstały dressing wlewamy do podsmażonych warzyw.

● Smażymy przez chwilę do momentu połączenia smaków.

● Podajemy z posiekaną kolendrą i bazylią.

podziel się:

Pozostałe wiadomości