Gorzowianin w Shanghaju Jacka Zella (Gorzów Wlkp.)

Gorzowiak w Shanghaju
Gorzowiak w Shanghaju

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w paski
  • Dodajemy jajka i mąkę.
  • Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.
  • Sos sojowy, czarny sos chilli, cukier brązowy i sól dokładnie mieszamy.
  • Do woka wlewamy olej.
  • Na olej wrzucamy mięso, orzeszki i szczyptę soli.
  • Całość zalewamy przygotowanym wcześnie sosem.
  • Nie doprowadzamy do wrzenia.
  • Kapustę i marchewkę kroimy
  • Dodajemy 3 ząbki czosnku, 3/4 szklanki octu, oliwę i 2/3 szklanki cukru, mieszamy i zagotowujemy.
  • Powstałą zalewą zalewamy kapustę z marchewką i odstawiamy do ostygnięcia.
  • Mięso podajemy z ugotowanym ryżem i kapustą po chińsku.
podziel się:

Pozostałe wiadomości