Gorset Sissi Joanny Mysińskiej-Rybki (Kraków)

Gorset Sissi
Gorset Sissi

Sposób przygotowania:

  • Przesianą mąkę, żółtka, mleko, cukier i szczyptę soli ucieramy na gładką masę.
  • Ubite na sztywną pianę białka dodajemy do ciasta.
  • Delikatnie mieszamy.
  • Dodajemy rodzynki.
  • Do osobnego garnka wkładamy pozbawione pestek śliwki
  • Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i podgrzewamy.
  • Gdy owoce są miękkie, miksujemy je za pomocą blendera.
  • Na rozgrzane na patelni masło wlewamy ciasto, tak aby osiągnęło wysokość około 1,5-2 centymetrów.
  • Gdy jedna strona omletu nabierze złotego koloru, obrócić go na druga stronę.
  • Gotowy omlet jest gotowy dzielimy go za pomocą widelca na drobniejsze kawałki.
  • Omlet posypujemy cukrem pudrem.
  • Obok układamy przygotowaną konfiturę.
podziel się:

Pozostałe wiadomości