Gorset Sissi Joanny Mysińskiej-Rybki (Kraków)

Gorset Sissi
Gorset Sissi

Sposób przygotowania:

  • Przesianą mąkę, żółtka, mleko, cukier i szczyptę soli ucieramy na gładką masę.
    • Ubite na sztywną pianę białka dodajemy do ciasta.
      • Delikatnie mieszamy.
        • Dodajemy rodzynki.
          • Do osobnego garnka wkładamy pozbawione pestek śliwki
            • Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i podgrzewamy.
              • Gdy owoce są miękkie, miksujemy je za pomocą blendera.
                • Na rozgrzane na patelni masło wlewamy ciasto, tak aby osiągnęło wysokość około 1,5-2 centymetrów.
                  • Gdy jedna strona omletu nabierze złotego koloru, obrócić go na druga stronę.
                    • Gotowy omlet jest gotowy dzielimy go za pomocą widelca na drobniejsze kawałki.
                      • Omlet posypujemy cukrem pudrem.
                        • Obok układamy przygotowaną konfiturę.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości