Gorący uśmiech Bollywood Agnieszki Makuch (Kielce)

Gorący uśmiech Bollywood
Gorący uśmiech Bollywood

Sposób przygotowania:

  • Z 1/4 szklanki oleju, czosnku, kurkumy, garam masala, i płatków chili przygotowujemy marynatę.
  • Filety z kurczaka kroimy w drobne kawałki.
  • Pokrojone mięso kurczaka wkładamy do miski i marynujemy przez minimum pół godziny.
  • Warzywa kroimy i dusimy na patelni pod przykryciem.
  • Zamarynowane mięso smażymy na głębokiej patelni.
  • Dodajemy duszone warzywa i mieszamy.
  • Dodajemy przecier pomidorowy.
  • Zagotowujemy.
  • Doprawiamy curry i chili.
  • Pod koniec gotowania dodajemy jogurt i mieszamy.
  • Gotujemy ryż jaśminowy.
  • Kurczaka podajemy z ryżem i dekorujemy kolendrą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości