Egzotyka aż zatyka Aldony Banasiuk (Warszawa)

Egzotyka aż zatyka
Egzotyka aż zatyka

Sposób przygotowania:

  • Krewetki marynujemy w sosie sojowym, soku z cytryny i pomarańczy, imbirze oraz chilli.
  • Na dużej patelni, rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • Dodajemy krewetki
  • Smażymy przez około 3 minuty, obracając krewetki kilkukrotnie.
  • Dodajemy przyprawy.
  • Zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
  • Obcinamy zdrewniałe końcówki szparagów.
  • Szparagi gotujemy w wysokim, wąskim garnku, na stojąco.
  • Szparagi gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez około 10 minut.
  • Na środku talerza układamy ugotowane szparagi, obok smażone krewetki.
  • Talerz dekorujemy przyprawami i natką pietruszki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości