Egzotyka aż zatyka Aldony Banasiuk (Warszawa)

Egzotyka aż zatyka
Egzotyka aż zatyka

Sposób przygotowania:

  • Krewetki marynujemy w sosie sojowym, soku z cytryny i pomarańczy, imbirze oraz chilli.
    • Na dużej patelni, rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek.
      • Dodajemy krewetki
        • Smażymy przez około 3 minuty, obracając krewetki kilkukrotnie.
          • Dodajemy przyprawy.
            • Zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
              • Obcinamy zdrewniałe końcówki szparagów.
                • Szparagi gotujemy w wysokim, wąskim garnku, na stojąco.
                  • Szparagi gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez około 10 minut.
                    • Na środku talerza układamy ugotowane szparagi, obok smażone krewetki.
                      • Talerz dekorujemy przyprawami i natką pietruszki.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości