Dziki dzik Krystiana Wojewody (Łódź)

Dziki dzik
Dziki dzik

Sposób przygotowania:

● Ziemniaki obieramy i gotujemy.

● Ugotowane ziemniaki przecieramy przez sito i dodajemy masło oraz śmietanę.

● Szalotkę siekamy drobno.

● Kurki smażymy na maśle z posiekaną szalotką.

● Dodajemy zielony pieprz w ziarnach i zalewamy 100 ml śmietany.

● Powstały sos podlewamy odrobiną wody.

● Skorzonerę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 40 minut.

● Tuż przed podaniem ugotowaną skorzonerę podsmażamy na maśle.

● Podsmażone korzenie odsączmy z tłuszczu i posypujemy solą gruboziarnistą.

● Polędwice osuszamy i kroimy na równej grubości kawałki.

● Mięso kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy przez 3 minuty z każe strony.

● Usmażone kawałki polędwicy układamy na talerzu.

● Podajemy z puree z fioletowych ziemniaków.

● Danie ozdabiamy kiełkami groszku.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak ciekawie można spędzić lato w mieście?
Materiał promocyjny

Jak ciekawie można spędzić lato w mieście?