Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą i ugniatamy ciasto.
- Ciasto dzielimy na dwie równe porcje.
- Obie porcje ciasta rozwałkowujemy i układamy na blachach.
- Pieczemy w temperaturze około 180-200°C przez pół godziny.
- Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.
Masa - Sposób przygotowania:
- Ubijamy śmietanę
- Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
- Ubitą śmietaną przekładamy na jedną warstwę ciasta i przykrywamy drugą.
Polewa - Sposób przygotowania:
- Masę kajmakową przelewamy do rondelka
- Delikatnie podgrzewamy
- Mieszamy, aby się nie przypaliła
- Płynna masę wylewamy na wierzch ciasta
- Posypujemy płatkami migdałowymi i orzechami.
Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.
podziel się: