Dwa miliony kalorii Magdy Steczkowskiej (Warszawa)

Dwa miliony kalorii
Dwa miliony kalorii

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki łączymy ze sobą i ugniatamy ciasto.
    • Ciasto dzielimy na dwie równe porcje.
      • Obie porcje ciasta rozwałkowujemy i układamy na blachach.
        • Pieczemy w temperaturze około 180-200°C przez pół godziny.
          • Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.

            Masa - Sposób przygotowania:

            • Ubijamy śmietanę
              • Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
                • Ubitą śmietaną przekładamy na jedną warstwę ciasta i przykrywamy drugą.

                  Polewa - Sposób przygotowania:

                  • Masę kajmakową przelewamy do rondelka
                    • Delikatnie podgrzewamy
                      • Mieszamy, aby się nie przypaliła
                        • Płynna masę wylewamy na wierzch ciasta
                          • Posypujemy płatkami migdałowymi i orzechami.

                            Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.

                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości