Disco polo Stefana Sochonia (Białystok)

Disco polo
Disco polo

Sposób przygotowania:

● Cieciorkę gotujemy.

● Ugotowaną cieciorkę mielimy.

● Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni.

● Marchewkę obieramy i ścieramy.

● Startą marchewkę dusimy chwilę na małym ogniu.

● Zeszkloną cebulę i marchewkę dodajemy do cieciorki.

● Dodajemy zółtko i ubite białko.

● Masę przekładamy do formy.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.

● Po ostudzeniu kroimy w plastry o szerokości około 1,5 centymetra.

Sałatka

● Wszystkie warzywa kroimy drobno.

● Kolendrę i pietruszkę szatkujemy.

● Składniki łaczymy i mieszamy.

● Polewamy sosem tuż przed podaniem.

Sos

● Wszystkie składniki wlewamy do niedużego słoika.

● Zakręcamy słoik i mieszamy.

podziel się:

Pozostałe wiadomości