Biszkopt - Sposób przygotowania:
- Ubijamy białka z odrobiną soli
- Dodajemy żółtka, a następnie wszystkie składniki sypkie
- Dokładnie mieszamy
- Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 165°C
- Upieczony biszkopt nasączamy niewielką ilością soku jabłkowego
Krem - Sposób przygotowania:
- Ubijamy śmietanę
- Do bitej śmietany dodajemy jagody i poziomki
- Osobno miksujemy serki mascarpone
- Do serków dodajemy cukier puder i zmiksowane maliny
- Na koniec łączymy śmietanę i mus z mascarpone
Sorbet - Sposób przygotowania:
- Owoce miksujemy
- Dodajemy cukier oraz resztę składników
- Dokładnie mieszamy
- Zamrażamy
Sposób podania:
Na biszkopt nakładamy sorbet truskawkowo-malinowy, następnie kolejną warstwę biszkoptu, na wierzchu rozprowadzamy krem. Dekorujemy kwiatami nasturcji lub bratka oraz listkami mięty i melisy
podziel się: