Czuję miętę Adama Nowaka (Bydgoszcz)

Czuję miętę
Czuję miętę

Sposób przygotowania:

  • Białą część pora kroimy w cienkie plasterki.
  • Czosnek siekamy drobno.
  • W garnku podgrzewamy niewielką ilość oliwy.
  • Na gorącą oliwę wrzucamy pora, czosnek i przyprawiamy.
  • Smażymy na niewielkim ogniu przez 5 minut.
  • Wlewamy bulion i zagotowujemy.
  • Dodajemy groszek.
  • Gotujemy przez 2 minuty.
  • Wyławiamy 1/3 groszku.
  • Resztę płynu miksujemy na gładką masę.
  • W trakcie miksowania dodajemy miętę, jogurt i sok z cytryny.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Krem podajemy z kleksem z jogurtu.
  • Na wierzch posypujemy startą skórkę cytryny i ozdabiamy listkami mięty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości