„Cztery hummusy Vivaldiego” Sławek Uniatowski

Cztery hummusy Vivaldiego
Cztery hummusy Vivaldiego

Sposób przygotowania:

Hummusy:

  • Paprykę pieczemy przez 25 minut, w 200 °C, po upieczeniu obieramy ze skórki.
  • Ciecierzycę namaczamy przez jeden dzień, następnie gotujemy.
  • Składniki każdego hummusu miksujemy, wykładamy do 4 salaterek i dekorujemy. Dekoracje zależne od pór roku.

Chlebki:

  • Wyrabiamy elastyczne i gładkie ciasto, wkładamy do wysmarowanej oliwą misy i odstawiamy do wyrośnięcia.
  • Dzielimy na porcje (powinno wyjść ok 12) i znów odstawiamy do wyrośnięcia.
  • Rozwałkowujemy i pieczemy 15 minut, aż napęcznieją i się lekko zrumienią.
  • Upieczone chlebki smarujemy masłem klarowanym i podajemy z hummusami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości