Czas na rozgrzewkę Katji Potrzeby (Poznań)

Czas na rozgrzewkę
Czas na rozgrzewkę

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 200.
    • Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i układamy na blasze. sparzone, obieramy ze skórki,
      • Bakłażana sparzamy wrzątkiem i kładamy na blaszce obok pomidorów.
        • Czosnek obieramy, rozgniatamy i także układamy na blasze.
          • Pieczemy w temperaturze 200ºC przez 50 minut.
            • Obieramy marchew, pietruszkę i por.
              • Gotujemy bulion.
                • Cebulę kroimy w pióra i dusimy na oliwie z oliwek.
                  • Do duszonej cebuli wlewamy odrobinę bulionu oraz dodajemy upieczone warzywa.
                    • Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.
                      • Ugotowane warzywa odstawiamy.
                        • Blendujemy na jednolitą masę.
                          • Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki.
                            • Dodajemy kozi ser i chwilę blendujemy.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości