Czas na rozgrzewkę Katji Potrzeby (Poznań)

Czas na rozgrzewkę
Czas na rozgrzewkę

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 200.
  • Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i układamy na blasze. sparzone, obieramy ze skórki,
  • Bakłażana sparzamy wrzątkiem i kładamy na blaszce obok pomidorów.
  • Czosnek obieramy, rozgniatamy i także układamy na blasze.
  • Pieczemy w temperaturze 200ºC przez 50 minut.
  • Obieramy marchew, pietruszkę i por.
  • Gotujemy bulion.
  • Cebulę kroimy w pióra i dusimy na oliwie z oliwek.
  • Do duszonej cebuli wlewamy odrobinę bulionu oraz dodajemy upieczone warzywa.
  • Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • Ugotowane warzywa odstawiamy.
  • Blendujemy na jednolitą masę.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki.
  • Dodajemy kozi ser i chwilę blendujemy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości