Czarny koń zawodów Katarzyny Bernaś (Warszawa)

Czarny koń zawodów
Czarny koń zawodów

Sposób przygotowania:

  • · Cebulę kroimy w pióra.
    • · Ziemniaki i marchew obieramy.
      • · Ziemniaki kroimy w kostkę.
        • · Marchew kroimy w talarki.
          • · Na klarowanym maśle podsmażamy cebulę.
            • · Do podsmażonej cebuli dodajemy ziemniaki i marchewkę.
              • · Smażymy przez około 10 minut.
                • · Do garnka z bulionem warzywnym wrzucamy podsmażone warzywa.
                  • · Gotujemy przez około 20 minut.
                    • · Ugotowaną zupę miksujemy na gładki krem.
                      • · Zioła siekamy drobno i dodajemy do kremu.
                        • · Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
                          • · Krem przelewamy do głębokich naczyń.
                            • · Ozdabiamy kleksem ze śmietany i posypujemy prażonymi orzechami.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości