Czarny koń zawodów Katarzyny Bernaś (Warszawa)

Czarny koń zawodów
Czarny koń zawodów

Sposób przygotowania:

  • · Cebulę kroimy w pióra.
  • · Ziemniaki i marchew obieramy.
  • · Ziemniaki kroimy w kostkę.
  • · Marchew kroimy w talarki.
  • · Na klarowanym maśle podsmażamy cebulę.
  • · Do podsmażonej cebuli dodajemy ziemniaki i marchewkę.
  • · Smażymy przez około 10 minut.
  • · Do garnka z bulionem warzywnym wrzucamy podsmażone warzywa.
  • · Gotujemy przez około 20 minut.
  • · Ugotowaną zupę miksujemy na gładki krem.
  • · Zioła siekamy drobno i dodajemy do kremu.
  • · Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
  • · Krem przelewamy do głębokich naczyń.
  • · Ozdabiamy kleksem ze śmietany i posypujemy prażonymi orzechami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości