Sposób przygotowania:
- Pierś indyka kroimy na mniejsze kawałki.
- Zalewamy wodą tak żeby mięso było całkowicie zamoczone.
- Gotujemy na małym ogniu przez pół godziny.
- Cebule siekamy drobno i smażymy na oleju.
- Do usmażonej cebuli dodajemy ugotowane mięso z indyka.
- Przyprawiamy sosem Sambal i słodką papryką.
- Dodajemy gorzką czekoladę i dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Kulki - Sposób przygotowania:
- Do mąki z macy dodajemy jajko i doprawiamy solą, pieprzem i czarnuszką.
- Dolewamy odrobinę oliwy i mieszamy.
- Z masy formujemy niewielkie kulki i gotujemy w bulionie, aż kulki wypłyną na wierzch.
Surówka - Sposób przygotowania:
- Gruszkę kroimy.
- Figi i pokrojoną gruszkę grillujemy i studzimy.
- Na talerzu układamy mieszankę sałat, szpinak, kawałki pomarańczy i winogrona.
- Na wierzch kładziemy grillowane kawałki gruszki i figę.
- Mieszamy ocet balsamiczny z miodem i przyprawiamy solą oraz pieprzem
- Surówkę polewamy powstałym dressingiem.
- Dekorujemy przekrojonymi pomidorami koktajlowymi.
podziel się: