- Sposób przygotowania:
- W garnku zagotowujemy wodę.
- Do gotującej się wody wkładamy pierś z indyka, 3 kostki rosołowe, ziarna pieprzu, świeże zioła i ziele angielskie.
- Gotujemy około 20-30 minut.
- Do miski dajemy 2 łyżeczki kaparów, majonez, odsączonego tuńczyka z puszki, 1 łyżeczkę pieprzu białego.
- Wszystkie składniki w misce dokładnie miksujemy.
- Powstały sos wkładamy do lodówki.
- Ugotowane piersi z indyka odstawiamy do ostudzenia.
- Mięso kroimy w cienkie plastry.
- Sałaty i cykorię kroimy drobno.
- Na talerzu układamy niewielki kopiec z sałat i cykorii.
- Na sałatach układamy plastry z piersi indyka.
- Polewamy sosem z majonezu i tuńczyka.
- Ozdabiamy ćwiartkami cytryny, mielonym pieprzem i listkami bazylii.
podziel się: