Ciężki start Lesława Charlińskiego (Poznań)

Ciężki start
Ciężki start
  • Sposób przygotowania:
  • W garnku zagotowujemy wodę.
  • Do gotującej się wody wkładamy pierś z indyka, 3 kostki rosołowe, ziarna pieprzu, świeże zioła i ziele angielskie.
  • Gotujemy około 20-30 minut.
  • Do miski dajemy 2 łyżeczki kaparów, majonez, odsączonego tuńczyka z puszki, 1 łyżeczkę pieprzu białego.
  • Wszystkie składniki w misce dokładnie miksujemy.
  • Powstały sos wkładamy do lodówki.
  • Ugotowane piersi z indyka odstawiamy do ostudzenia.
  • Mięso kroimy w cienkie plastry.
  • Sałaty i cykorię kroimy drobno.
  • Na talerzu układamy niewielki kopiec z sałat i cykorii.
  • Na sałatach układamy plastry z piersi indyka.
  • Polewamy sosem z majonezu i tuńczyka.
  • Ozdabiamy ćwiartkami cytryny, mielonym pieprzem i listkami bazylii.
podziel się:

Pozostałe wiadomości