Sposób przygotowania:
- Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki.
- Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki.
- Dodajemy rodzynki, 50 g rozpuszczonego masła oraz miód i mieszamy jednocześnie lekko ugniatając.
- Ciastka kruszymy.
- Przygotowujemy cztery filiżanki.
- Pozostałym masłem obficie nacieramy wnętrze filiżanek.
- Obsypujemy solidnie kruszonymi ciastkami.
- Na pokruszone ciastka wykładamy masę jabłkową.
- Filiżanki wkładamy do piekarnika
- Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 140°C.
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Pianę łączymy z serkiem waniliowym.
- Po 20 minutach pieczenia, wysuwamy filiżanki z piekarnika i na wierzch nakładamy masę z piany i serka.
- Pieczemy ponownie przez 15 minut.
podziel się: