Chrupiąca flaga Marleny Starzec (Śląsk)

Chrupiąca flaga
Chrupiąca flaga

Sposób przygotowania:

  • Do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek.
  • Kromki ciabatty smarujemy oliwą z czosnkiem.
  • Na 4 kromkach układamy plastry mozzarelli i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
  • Na kolejnych 4 kromkach układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory.
  • Posypujemy startym parmezanem i solą.
  • 4 kromki ciabatty smarujemy pesto.
  • Wszystkie kromki pieczemy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 180 przez około 10 minut.

Pesto

  • Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.
  • Czosnek wyciskamy.
  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości