Chłodna zaprawa Agaty Gilon (Mazury)

Chłodna zaprawa
Chłodna zaprawa

Sposób przygotowania:

  • Botwinę i buraki myjemy i kroimy na małe kawałki.
    • Obraną botwinę i buraki gotujemy w niewielkiej ilości posłodzonej i posolonej wody.
      • Ugotowane warzywa studzimy
        • Jajka gotujemy na twardo.
          • Ugotowane jajka obieramy i studzimy.
            • Rzodkiewki i ogórka obieramy i kroimy drobno.
              • Koperek i szczypiorek siekamy.
                • Mieszamy jogurt i śmietanę.
                  • Dodajemy botwinę, ogórka, rzodkiewki, koperek i szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
                    • Powstałą zupę wkładamy do lodówki i schładzamy.
                      • Podajemy z ćwiartkami jajka i gałązką kopru.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości