Chiński agrest pod śniegiem Anny Kołakowskiej (Warszawa)

Chiński agrest pod śniegiem
Chiński agrest pod śniegiem

Sposób przygotowania:

  • Białko ubijamy z dodatkiem soli.
  • Do ubitej dodajemy powoli 1 łyżkę cukru i ¾ szklanki cukru pudru.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Z powstałej masy wyciskamy na blachę do pieczenia niewielkie kulki.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 100°C przez około 15-20 minut.
  • Upieczone bezy odstawiamy do ostygnięcia.
  • Śmietanę ubijamy na sztywną pianę.
  • Ubitą śmietanę dodajemy do serka mascarpone, cały czas mieszając.
  • Do powstałego kremy wsypujemy ¼ szklanki cukru pudru i powoli miksujemy.
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
  • W pucharkach układamy bezy, następnie krem i plastry kiwi.
  • Deser podajemy lekko schłodzony.
podziel się:

Pozostałe wiadomości