„Chillout na backstage'u” Marcina Płodziszewskiego „TIGERA” (Warszawa)

Chillout na backstage'u
Chillout na backstage'u

Sposób przygotowania:

  • Zimną śmietankę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy na najwyższych obrotach.
  • W innym naczyniu miksujemy żółtka z cukrem na gładką masę.
  • Do masy mascarpone dodajemy ubite żółtka i miksujemy. Dodajemy cukier do smaku.
  • Maliny ugniatamy widelcem lub chwilę blendujemy z 1 łyżką cukru pudru (lub miodu) i z sokiem z wyciśniętej limonki.
  • Ciasteczka drobno kruszymy i układamy na dnie pucharków.
  • Pokruszone ciastka przykrywamy malinami a następnie kładziemy masę mascarpone.
  • Wierzch posypujemy rozgniecionymi ciastkami z płatkami migdałowymi, dekorujemy całymi malinami i listkiem mięty.
  • Przed podaniem wstawiamy deser do lodówki do schłodzenia.
podziel się:

Pozostałe wiadomości