Chilli i Wanilia Jakuba Cieska (Wrocław)

Chilli i Wanilia
Chilli i Wanilia

Sposób przygotowania:

  • W rondlu rozpuszczamy masło.
  • Dodajemy czekoladę i mieszamy, aby powstała jednolita masa.
  • Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i mąką.
  • Dodajemy masę z masła i czekolady.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Doprawiamy odrobiną chilli.
  • Powstała masę umieszczamy w małych foremkach.
  • Babeczki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 przez 12 minut.
  • Podajemy gorące, aby wnętrze było płynne.

Sos - Sposób przygtowania:

  • Porzeczki zalewamy wódką i dodajemy cukier.
  • Pozostawiamy na noc.
  • Na patelni podgrzewamy porzeczki.
  • Dolewamy wino i redukujemy płyn.
  • Przecieramy przez sito.
podziel się:

Pozostałe wiadomości