Sposób przygotowania:
- Ryż jaśminowy gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
- Mięso solimy i smażymy na oleju.
- Usmażone mięso przekładamy do miski.
- Na suchą patelnię wlewamy mleko kokosowe i zagotowujemy.
- Owoce z puszki nadziewamy ostrożnie mięsem.
- Wypełnione owoce wrzucamy do podgrzewającego się mleka.
- Dolewamy odrobinę soku z owoców.
- Dodajemy tajską pastę curry według uznania.
- Całość zagotowujemy i delikatnie redukujemy sos.
- Podajemy z ryżem i sałatką.
Sałatka - Sposób przygotowania:
- W rondlu mieszamy wodę z octem winnym, cukrem oraz solą.
- Zagotowujemy, a następnie studzimy.
- Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę
- Papryczki chilli siekamy.
- Pokrojone warzywa wrzucamy do rondla z sosem i mieszamy.
podziel się: