Cały Świat Filipa Turowskiego (Warszawa)

Cały Świat
Cały Świat

Sposób przygotowania:

● Mięso kroimy w kostkę.

● Papryczkę kroimy w plasterki.

● Cukinię kroimy w kostkę.

● Imbir siekamy drobno.

● Na woku rozgrzewamy olej.

● Dodajemy pastę curry i imbir.

● Smażymy przez chwilę, aż wydobędzie się intensywny aromat.

● Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso się lekko zetnie.

● Dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy.

● Dolewamy wodę.

● Dodajemy pokrojone warzywa i liście kaffiru.

● Redukować do kremowej konsystencji.

● Pod koniec dodajemy cukier, sos rybny i sok z limonki.

Ryż

● Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

● Do wody, w której gotujemy ryż dodajemy rozgniecioną trawę cytrynową.

Sezam prażymy na suchej patelni i posypujemy ryż przed podaniem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości