Sposób przygotowania:
- Wołowinę kroimy.
- Do naczynia wlewamy wino.
- Dodajemy pokrojoną warzywa, oraz przyprawy.
- Wrzucamy kawałki wołowiny.
- Odstawiamy na noc.
- Wyciągamy wołowinę i warzywa z wina.
- Warzywa zostawiamy do zrobienia sosu.
- Na patelni obsmażamy wołowinę.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Dodajemy odłożone warzywa i posypujemy odrobiną mąki.
- Zalewamy winem z marynaty
- Dodajemy rozpuszczoną kostkę rosołową
- Wsypujemy cukier i przyprawę do gulaszu.
- Gotujemy około 1 godziny.
- Wyciągamy warzywa.
- Mięso dusimy do miękkości.
- Kroimy marchewkę i pieczarki.
- Marchewkę dusimy w wodzie i dodajemy do mięsa na 5-10 minut przed podaniem.
- Pieczarki podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.
- Dodajemy do mięsa przed samym podaniem.
- Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Orzotto - Sposób przygotowania:
- Kaszę gotujemy.
- Na patelni dusimy pokrojoną cebulę, marchewkę i czosnek.
- Dodajemy ugotowaną kaszę i zalewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie kostką rosołową.
- Pod koniec gotowania dodajemy groszek.
- Gotową kasze posypujemy startym parmezanem.
podziel się: