Brazylijskie pośladki
 Eweliny Kondrakiewicz (Zamość)

Brazylijskie pośladki

Brazylijskie pośladki


Sposób przygotowania:

Tartaletki

  • Mleko podgrzewamy.
  • Dodajemy cukier, drożdże, szczyptę soli oraz olej i mieszamy.
  • Do miski wsypujemy mąkę.
  • Do maki wlewamy powoli powstały płyn po woli.
  • Dodajemy jogurt.
  • Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 30 minut, aby wyrosło.

Nadzienie

  • Na patelni na niewielkiej ilości oleju kokosowego smażymy pokrojoną drobno cebulę.
  • Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy do miękkości.
  • Zdejmujemy z ognia
  • W misce miksujemy jajka na puszystą masę
  • Dodajemy serek ricotta i wystudzoną cukinię z cebulą.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ciasto drożdżowe po wyrośnięciu dokładnie rozwałkujemy i wypełniamy naczynia na tartaletki.
  • W środku umieszczamy masę z cukinii.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 25 minut.
  • Przystawkę dekorujemy rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
podziel się:

Pozostałe wiadomości