Brazylijskie pośladki
 Eweliny Kondrakiewicz (Zamość)

Brazylijskie pośladki

Brazylijskie pośladki


Sposób przygotowania:

Tartaletki

  • Mleko podgrzewamy.
    • Dodajemy cukier, drożdże, szczyptę soli oraz olej i mieszamy.
      • Do miski wsypujemy mąkę.
        • Do maki wlewamy powoli powstały płyn po woli.
          • Dodajemy jogurt.
            • Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 30 minut, aby wyrosło.

              Nadzienie

              • Na patelni na niewielkiej ilości oleju kokosowego smażymy pokrojoną drobno cebulę.
                • Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy do miękkości.
                  • Zdejmujemy z ognia
                    • W misce miksujemy jajka na puszystą masę
                      • Dodajemy serek ricotta i wystudzoną cukinię z cebulą.
                        • Dokładnie mieszamy.
                          • Doprawiamy solą i pieprzem.
                            • Ciasto drożdżowe po wyrośnięciu dokładnie rozwałkujemy i wypełniamy naczynia na tartaletki.
                              • W środku umieszczamy masę z cukinii.
                                • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 25 minut.
                                  • Przystawkę dekorujemy rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości