Boskie ciało Pawła Wierzchowskiego (Słupsk)

Boskie ciało
Boskie ciało

Sposób przygotowania:

● Ucieramy cukier, melasę i jajka.

● Dodajemy miękkie masło i dalej ucieramy

● Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej i dodajemy do wcześniej utartych składników.

● Ponownie ucieramy.

● W trakcie ucierania dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.

● Wyrobioną masę wstawiamy do lodówki na dwie do trzech godzin.

● Ze schłodzonej masy wyskrobujemy fragment w postaci kulki.

● Kulkę obtaczamy w cukrze pudrze.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 10-13 minut.

● Gorącą kulkę podajemy z sosem.

● Dekorujemy listkami mięty.

Sos

● Wszystkie składniki łączymy i dokładnie blendujemy.w zależności od preferowanej

podziel się:

Pozostałe wiadomości