Sposób przygotowania:
- Do dużego naczynia wsypujemy krewetki oraz owoce morza i pozostawiamy do czasu rozmrożenia.
- Do drugiego naczynia wlewamy 4 łyżki oliwy i wrzucamy drobno pokrojoną ostrą papryczkę.
- Wyciskamy 6 ząbków czosnku.
- Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny.
- Do rozmrożonych krewetek i owoców morza dodajemy zawartość z drugiego naczynia.
- Pozostawiamy na około 10 minut.
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzewamy ¼ kostki masła.
- Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy zamarynowane krewetki.
- Smażymy przez około 3-4 minuty.
- W trakcie smażenia dolewamy kieliszek wina i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pod koniec smażenia dodajemy ugotowany makaron.
- Danie podajemy na talerzach.
- Dekorujemy kawiorem i skrapiamy sokiem z limonki.
podziel się: