Black Sabbath Grzegorza Szymy (Warszawa)

Black Sabbath
Black Sabbath

Sposób przygotowania:

  • Do dużego naczynia wsypujemy krewetki oraz owoce morza i pozostawiamy do czasu rozmrożenia.
  • Do drugiego naczynia wlewamy 4 łyżki oliwy i wrzucamy drobno pokrojoną ostrą papryczkę.
  • Wyciskamy 6 ząbków czosnku.
  • Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny.
  • Do rozmrożonych krewetek i owoców morza dodajemy zawartość z drugiego naczynia.
  • Pozostawiamy na około 10 minut.
  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzewamy ¼ kostki masła.
  • Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy zamarynowane krewetki.
  • Smażymy przez około 3-4 minuty.
  • W trakcie smażenia dolewamy kieliszek wina i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Pod koniec smażenia dodajemy ugotowany makaron.
  • Danie podajemy na talerzach.
  • Dekorujemy kawiorem i skrapiamy sokiem z limonki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości