Black Eyed peas Łukasza Ociepy (Warszawa)

Black Eyed peas
Black Eyed peas

Sposób przygotowania:

● Warzywa myjemy i obieramy.

● W rondlu zagotowujemy wodę.

● Do gotującej się wody wrzucamy zielony groszek.

● Gotujemy przez około 5 minut.

● Ugotowany groszek odsączamy i wrzucamy do miski.

● Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek.

● Wyciskamy kilka ząbków czosnku.

● Wsypujemy szczyptę imbiru i soli.

● Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

● Dodajemy pół łyżeczki kwasku cytrynowego i kilka kropel soku z cytryny.

● Wsypujemy szczyptę kurkumy.

● Całość blendujemy.

● Awokado obieramy i przekrawamy na pół.

● Połówki napełniamy powstałą wcześniej pastą.

● Przystawką podajemy z grzankami z ciemnego pieczywa.

podziel się:

Pozostałe wiadomości